Itinerariu

Itinerariu Yacht Odysseus

Vacanta ta... o personalizam pentru tine asa cum vrei tu

Itinerariul este total flexibil si se discuta zilnic cu skipperul, in functie de conditiile meteo, a diverselor conjuncturi si a dorintei echipajului.

​De  cele mai multe ori o data ajunsi la bordul  yachtului nostru vei descoperi  atractii noi , la care nu te  asteptai  si realizezi ca acele locuri i-ti  plac foarte mult si vrei  sa petreci  mai mult timp acolo, deci mentinand itinerariul flexibil garanteaza cele mai reusite experinte atat pe mare cat si in insulele si orasele vizitate.

Vom naviga cateva ore pe zi, cu opriri pentru baie, poate dejun si pentru vizitarea diferitelor obiective. frumoase  din  golfuri, porturi și locuri accesibile doar cu barca.

Noptile le vom petrece in port, sau la ancora in golfulete izolate.

Poate o petrecere pe yacht seara la ancora .

​Este cea mai populara zona de navigatie din Grecia, fiind plina de ancoraje si sate idilice.

Spune-ne interestele grupului tau, si la imbarcare vom organiza impreuna  ruta perfecta cu  cele mai bune locatii la inceputul vacantei  vom discuta despre ideile  voastre individuale astfel incat sa urmam o ruta cat mai aproape posibil de visurile voastre (in functie de vreme si în realitatea unei barci cu panze pentru numarul de zile pe care il aveti la bord).

Ramaneti flexibili si lasati locurile sa va surprinda !!!

Optiuni itinerarii apasa aici

Optiunea 1

Itinerariu 7 zile

Nord ,de-a lungul continentului grecesc spre Corfu ,plecare din portul Preveza.

Explorați plajele spectaculoase la nord de  Preveza , studiați istoria bogată a insulei Corfu și gustați din bucătăria grecească autentică la fiecare oprire de-a lungul drumului.

Ziua 1: Mytikas – spre nord din Preveza către micul sat de coastă Mytikas, situat în regiunea Preveza. Se poate acosta în portul mic, dar sigur, Mytikas, protejat de un dig lung . Vizitați plaja Monolithi din apropiere, o plajă maiestuoasă cu nisip lungă de 25 km, ideală pentru o zi de activități de vară departe de aglomerație. Monolithi este cea mai lungă plajă de nisip din Europa și deținătoarea certificatului Blue Flag, care atestă protecția naturală și a mediului în zonă.

Ziua 2: Lygia – lăsând Mytikas și plaja Monolithi, continuaț navigarea spre nord de-a lungul continentului grecesc până se ajunge  la un alt sat mic de coastă – Lygia.  Plaja Lygia din apropiere este o altă plajă frumoasă, lungă și nisipoasă, ideală pentru familiile cu copii mai mici. Lygia este un sat de pescari faimos, perfect pentru a gusta niște fructe de mare locale într-unul dintre restaurantele din apropiere. Aici  se afla pestera Afroditei  si plaja Ammoudia cu raul Acheron .

Ziua 3: Parga – Continuați spre nord de-a lungul coastei către orașul magic Parga, una dintre cele mai populare destinații de călătorie din Epir. Aici veți găsi o așezare fermecătoare, amplasată într-un golf pitoresc, vizavi de mica insulă Panagia. Faceți o plimbare pe străzile orașului vechi și vizitați castelul venețian care se înalță deasupra orașului. Parga este un loc perfect pentru a vă bucura de frumusețea naturală, pentru a descoperi arhitectura medievală impresionantă și pentru a vă plimba de-a lungul malului plin de viață, ocupat de magazine turistice, restaurante și baruri elegante.

Ziua 4: Syvota – Ultima oprire pe continentul grecesc este satul de coastă Syvota. Aici veți găsi insulițe cu multe grote marine  excelent de exlorat , golfuri izolate și plaje lungi de nisip cu ape cristaline, perfecte pentru o zi pe plajă. Navigați pe insulele mici din apropiere Mavro Oros, Agios Nikolaos și Mourtemeno și explorați câteva plaje populare precum Bell Vraka, Diapori sau Blue Lagoon. Se poate  sta la portul de agrement mic  din Syvota, sau la ancora in cele mai frumoase lagune foarte bine protejate.

Ziua 5: Petriti – Navigați spre vest de la Syvota către insula Corfu și micul sat de pescari Pertiti, situat pe coasta de est a insulei. În ciuda turismului de masă pe Corfu, Pertiri rămâne un port de pescuit liniștit, păstrându-și farmecul vechi și caracterul unic. Veți găsi aici câteva taverne specializate în specialități din pește, ideale pentru degustarea unor fructe de mare locale. Zona din jurul Petriti este perfectă pentru drumeții, cu o mulțime de păduri verzi luxuriante și alte sate tradiționale pe care le puteți explora.

 Ziua 6: Paxos – Plecând din insula Corfu, navigați spre sud, spre insula Paxos, situată între insulele Corfu și Lefkada. Lipsa turismului de masă pe insulă face ca bucuria de plajele spectaculoase și de marea curată să fie o experiență cu adevărat relaxantă. Veți găsi orașul Gaios, principalul port al insulei, pe coasta de est a insulei. Aici puteți sta la micul portul de agrement amplasat sub insula adiacentă Panayia. Plimbați-vă pe străzile înguste de piatră din Gaios, minunați-vă de arhitectura venețiană impresionantă înainte de a vizita un restaurant local și de a gusta mâncare tradițională grecească.

Ziua 7: Antipaxos – Întorcându-ne in ultima zi a traseului de navigație ar trebui să lase suficient timp pentru a vizita spectaculoasa coastă de vest a isulei sau o partida de inot in apele turcoaz .Bucurați-vă de ultima zi a acestui itinerar de navigație pe plaja cu nisip alb și înotați în apele turcoaz.

 

Optiunea 2

Itinerariu 12 zile

Excursie spre  insule din  sud, spre Zakyntos ,plecare din portul Preveza

Navigam spre  insulele ionice Lefkada, Kefalonia și Zakyntos. Descoperiți frumusețea lor naturală și bucurați-vă de viața de noapte agitată din stațiunile populare găsite pe parcurs. Veți găsi pe acest traseu unele dintre cele mai vizitate plaje din Grecia, situate în niște locații cu adevărat spectaculoase. Acest traseu este perfect .Familiile se vor bucura de plajele frumoase și de o selecție largă de activități de vară, în timp ce grupurile de prieteni și cuplurile vor îmbrățișa viața de noapte bogată și divertismentul de noapte. Pasionații de navigație se vor bucura de acest traseu de navigație relaxat, cu distanțe scurte și vreme calmă. Cel mai bun moment al anului pentru navigație: de la sfârșitul lunii aprilie până la sfârșitul lunii septembrie.

Ziua 1-2: Meganisi – Navigam de-a lungul coastei de est a insulei Lefkada, spre sud, spre insula Meganisi. Situata pe coasta de nord-est a insulei, Vathi găzduiește un port fermecător cu ape albastre adânci, unde activitățile de pescuit și navigație se desfășoară în siguranță. Aici veți găsi portul de agrement Plous Odysseas.  În timp ce vă aflați pe insulă, vizitați spectaculoasa Peștera Papanikolis, a doua ca mărime din Grecia, care a fost folosită ca bază secretă submarină în cel de-al Doilea Război Mondial.

Ziua 3-4: Kalamos – Insula slab populată Kalamos se află la est de Meganisi, aproape de continentul grecesc și este destinația perfectă pentru cei care doresc să scape de mulțime. Cea mai mare așezare și portul principal al insulei este satul Kalamos, situat pe coasta de est a insulei. Cele două plaje situate în vecinătatea satului Kalamos, Agrapidia și Mirtia, sunt frumoase plaje cu pietriș, ideale pentru o vizită pe tot parcursul zilei.

Ziua 5-6: Itaca – La sud de Kalamos se află insula mitică Itaca, renumită în lume ca insula la care Ulise a încercat cu disperare să se întoarcă în povestea clasică grecească scrisă de Homer – Odiseea. Istoria acestei insule celebre este cel mai bine explorată vizitând capitala insulei, Vathi. Orașul întins de-a lungul golfului adânc și adăpostit a fost principalul port al Itacai încă din secolul al XVI-lea. Faceți o plimbare pe străzile înguste din Vathi și explorați istoria bogată a insulei vizitând muzeele arheologice și navale locale.

Ziua 7-8: Kefalonia – Poros este un sat liniștit de coastă din partea de sud-est a insulei, înconjurat de muntele Atros și muntele Pahni. Poros este un port care leagă Kefalonia de Grecia continentală și de insulele învecinate. Satul este împărțit în trei golfuri, cu piața principală și portul Poros situat în golful central. Zona din jurul Poros este populară printre pasionații de navigație datorită numărului mare de plaje frumoase, izolate, accesibile doar cu barca.

Ziua 9-10: Zakyntos – Cea mai sudica oprire a acestui traseu de navigatie este una dintre cele mai frumoase insule grecesti – Zakyntos. Capitala insulei este orașul Zakynthos, situat pe coasta de est a insulei. Puternic influențat de venețieni, există multe repere impresionante de vizitat în orașul Zakyntos, cum ar fi Piața San Marco, Castelul Venețian, Piața Solomos și Muzeul Post-bizantin din Zante. Fiind printre cele mai populare și turistice dezvoltate insule din Grecia, Zakyntos oferă o mulțime de baruri, restaurante și cluburi de noapte, atrăgând mulțimi mai tinere. Insula găzduiește multe plaje spectaculoase, niciuna mai renumită decât plaja Navagio (cunoscută și sub numele de Shipwreck). Plaja Navagio este accesibilă doar cu barca, oferind ape turcoaz curate, nisip alb și este împrejmuită de stânci albe impunătoare.

Ziua 11: Kefalonia – Argostoli Navigați spre nord din orașul Zakyntos către insula Kefalonia și capitala sa Argostoli. Orașul Argostoli este destul de aglomerat în timpul sezonului de vară și oferă o selecție largă de evenimente și activități interesante. O vizită la unul dintre mai multe muzee din oraș vă va familiariza cu istoria bogată a insulei. Frumoasa promenadă este ideală pentru o plimbare relaxată după-amiaza înainte de a vizita restaurantele și tavernele din apropiere pentru o masă de calitate. Este posibilă acostarea în portul Argostoli, situat în portul Argostoli, oferind 250 de dane pentru nave cu lungimea de până la 30 m.

Ziua 12: Ultima zi a acestui itinerariu de navigație va fi petrecută navigând înapoi spre nord, spre insula Lefkada catre Preveza portul nostru  de debarcare . În funcție de timpul rămas, vizitați stațiunea de pe litoral Vasiliki de pe coasta de sud a insulei Lefkada și bucurați-vă de o zi sub soare pe plaja Vasiliki.

 

 

Optiunea 3

Plecare din Corfu spre nord

Tur al insulelor Corfu și Diapontia.

Vizitați unele dintre cele mai frumoase plaje ale Greciei și insulele ionice fermecătoare, explorați istoria bogată a insulei Corfu, gustați din bucătăria grecească autentică și bucurați-vă de vederi incredibile ale frumuseții naturale nealterate. Acest traseu este perfect pentru: Grupurile de prieteni și familiile care doresc să exploreze o insulă grecească autentică vor aprecia tot ce are de oferit Corfu. Cuplurile vor aprecia plajele frumoase și golfurile izolate. Pasionații de navigație vor întâmpina apele sigure, ferite de vânturile aspre. Cel mai bun moment al anului pentru navigație: din mai până în septembrie

Ziua 1: Imbarcare portul municipal Corfu .

Navigați din orașul Corfu spre nord spre populara destinație turistică Kassiopi. Pe măsură ce vă îndreptați de-a lungul coastei de est  ainsulei  Corfu, opriți-vă la frumoasa plajă cu pietriș din Kalami , situată la 20 km de orașul Corfu. Ajunși în Kassiopi, vei fi întâmpinat cu o mulțime de cafenele, restaurante și taverne, ideale pentru a gusta din bucătăria grecească. Portul de agrement Kassiopi este situat într-un golfuleț natural, protejat pe partea sa de vest de vânturile predominante de peninsula Ak Kassiopi, unde veți găsi impunătorul castel bizantin.

Ziua 2 si 3: Sidari – Pe măsură ce părăsiți Kassiopi, navigați de-a lungul coastei de nord a insulei către micul sat Sidari și cea mai romantică plajă de pe insulă – plaja Canal d’Amour. Vizitând aici veți găsi o abundență de cafenele și restaurante, ideale pentru o zi de relaxare și răsfăț de delicatese locale. Navigați spre vest până la spectaculosul Cap Drastis și bucurați-vă de priveliștile frumoase.

Ziua 4: Othonoi – Următoarea oprire a traseului este cel mai vestic punct al Greciei și cea mai mare dintre Insulele Diapontia, insula Othonoi. Spre deosebire de Ereikoussa, pe insulă există peste 20 de așezări, împărțite în două regiuni – Ano Panta și Kato Panta. Există numeroase trasee care leagă aceste așezări de-a lungul insulei, făcând din Othonoi o destinație ideală pentru drumeții. Acostarea este posibilă în portul de agrement Othonoi, situat în apropierea portului de pe coasta de sud a insulei.

Ziua 5: Paleokastritsa – Navigați spre sud-est înapoi spre insula Corfu și golful bine protejat Paleokastritsa. Explorați pitoresca Mănăstire Panagia Theotokos, construită pe peninsula din afara orașului în secolul al XIII-lea. O altă destinație turistică populară aici este Acvariul din Corfu, care prezintă creaturile marine găsite în zonă. Puteți acosta în portul Paleokastritsa, dar rețineți că zona este expusă vântului puternic de sud și est, care poate provoca o umflare uriașă.

Ziua 6: Lefkimmi– Continuați traseul de navigație de-a lungul coastei Corfu spre portul Lefkimmi, situat în capătul sudic al insulei. Bucurați-vă de ziua pe frumoasa plajă cu nisip Bouka, amplasată lângă gura râului Bouka, care curge prin Lefkimmi, situată la 2 km în interior. Portul actual Lefkimmi este situat la sud de oraș și servește drept port de feriboturi pentru Paxos și Igoumenitsa.

Ziua 7: Orașul Corfu Ultima zi a acestui traseu vă va lăsa cu mult timp pentru a explora frumusețea orașului Corfu. Navigați spre nord de la Lefkimmi spre capitala insulei și explorați fortificațiile impresionante și arhitectura uluitoare care se găsesc în acest oraș istoric. Faceți o plimbare pe străzile orașului vechi și experimentați un amestec unic de arhitectură venețiană, franceză și britanică manifestată în palate, promenade și piețe maiestuoase.

Optiunea 4

Plecare din Corfu spre sud

Navigați in insulele ionice Corfu, Paxos și Lefkada

Oprindu-vă pe drum în unele dintre cele mai frumoase locuri găsite pe continentul grecesc. Bucurați-vă de vremea perfectă la unele dintre cele mai frumoase plaje din Grecia. Acest traseu este perfect pentru: Grupuri de prieteni și familii se vor bucura de plajele frumoase și de o atmosferă relaxată. Destinații turistice populare precum Corfu și Lefkada oferă o mulțime de divertisment și mese rafinate. Pasionații de navigație se vor bucura să navigheze pe calmul Mării Ionice. Cel mai bun moment al anului pentru navigație: de la începutul lunii mai până la sfârșitul lunii septembrie.

Ziua 1: Syvota – Prima oprire pe traseul dumneavoastră de navigație spre sud este fermecătorul sat Syvota, situat pe continentul grecesc, la sud de Igoumenitsa. Syvota este una dintre cele mai populare opriri atunci când navighează pe Marea Ionică. Insulițele verzi luxuriante, plajele lungi de nisip cu ape cristaline și golfurile izolate fac din Syvota o destinație perfectă pentru o vizită pe tot parcursul zilei. Cei mai dornici să navigheze și să continue în mișcare pot găsi micile insule Mavro Oros, Agios Nikolaos, Mourtemeno lângă coastă.

Ziua 2: Parga – Lăsând Syvota, navigați spre sud de-a lungul continentului, către o altă bijuterie de coastă – orașul Parga. Ajunși aici, frumusețea naturală a zonei te va lovi imediat. Amplasat într-un golf pitoresc, unde mica insulă Panagia se află vizavi de oraș, cu vedere la impozantul castel venețian, Parga se simte cu adevărat ca un loc de poveste. Faceți o plimbare prin orașul vechi, unde vă veți bucura de o arhitectură frumoasă, cartiere pitorești și un mal aglomerat, ocupat de magazine turistice, restaurante și baruri elegante.

Ziua 3: Paxos – Insula Paxos este cea mai mică insulă ionică, situată între insulele Corfu și Lefkada. Paxos este încă o altă insulă ridicol de fermecătoare și pitorească, plină de plaje spectaculoase. Lipsa turismului de masă este evidentă aici, făcând vizita la plajele din apropiere o experiență cu adevărat relaxantă. Situat pe coasta de est a insulei, Gaios este portul principal al insulei, găzduind un mic port de agrement amplasat sub insula adiacentă Panayia. Vizitați restaurantele locale și gustați mâncăruri tradiționale grecești.

Ziua 4 si 5: Lefkada – Navigați spre sud de la Paxos către insula Lefkada, unde se află unele dintre cele mai frumoase plaje din Grecia. Stați la portul orasenesc   Lefkas din orașul Lefkada și explorați fortificațiile medievale situate în jurul orașului. Veți găsi, de asemenea, o mulțime de restaurante, cafenele și cluburi aici, perfecte pentru divertisment până târziu. Plaja Agios Ioannis din apropiere, situată la 3,5 km vest de orașul Lefkada, este una dintre cele mai populare plaje de pe insulă și destinația ideală pentru windsurfing și kitesurfing.

Ziua 6: Antipaxos – Pe măsură ce vă întoarceți spre nord, spre Corfu, face-ți o oprire la mica insulă Antipaxos, lângă insula Paxos. Această oprire este destinată relaxării maxime și încărcării bateriilor înainte de a vă întoarce la agitația vieții de zi cu zi. Veți găsi plaje liniștite și izolate, cum ar fi Vrika și Voutoumi, pe coasta de est a insulei.

Ziua 7: Corfu – Continuați întoarcerea spre nord spre Corfu. Înainte de a vă termina călătoria în orașul Corfu, opriți-vă la una dintre numeroasele plaje frumoase de pe coasta de est. Dacă mai ai suficient timp, nu sări peste vizitarea impresionantului oraș Corfu. O scurtă plimbare prin orașul vechi din Corfu va fi suficientă pentru a vă face să vă întoarceți.

 

Yachtul Odysseus este Bavaria 49 cruser cu 5 cabine construit in 2004

Despre Yacht

Yachtul Odysseus este Bavaria 49 cruser cu 5 cabine a fost construit în 2004 , lungime 14.90 metri

Velierul Odysseus are spațiu pentru 12 persoane , 5 cabine duble dintre care 2 cabine cu paturi suprapuse si 2 personae in salon

Acest yaht cu vele Odysseus este dotat 3 toalete cu duș si quveta

Bavaria 49 este echipat cu randă si foc retractabile

Include televizor cu ecran plat, sistem audio, difuzoare externe pentru punte și difuzoare interne pentru cabină. Bucătăria complet echipată include: cuptor, aragaz, chiuvetă și ustensile de bucătărie. MDF Raymarine es98+ es120 ,Odometru ,Radar (Raymarine ), Sonar

(Raymarine) ,Radio VHF Standard Horizon pe punte

Pilot automat Raymarine ST 7000 ,2 x Busolă ,AIS ,EPIRB.

Divertisment Radio Hi-Fi AM/FM 4 x difuzoare TV

Propulsor de prova,

Duș de punte, Pompă de santină electrică, Alarmă motor, Pasarelă, Pompă de santină manuală

Alarma de santina

Ancora principala prova si auxiliara pupa si parame pentru ancorare.

2 x panouri solare (170W), Incarcator baterie,

Generator eolian (300W), Facilități domestice la bord ,Prize 12V ,Prize 220V,

Invertor 7 kw 220V

5x baterii (2x180A Service + 1x90A motor + 2x90A Propulsor )

Scară de înot, Teak Cockpit

Barca auxiliara cu motor Suzuki 6hp , macara exterioară pentru dingy

6 x Troliu (Lewmar)

3 x Toaletă electrica Sistem de apă caldă ,Stație de apă uzată

Stingatoare

2 x colac de salvare

Plută de salvaren 12 persoane

12 x veste de salvare

8-geamanduri ușoare

Bucătărie și electrocasnice Aragaz (gaz) Cuptor (gaz) 2 x Frigider (12V)congelator

Tapiţerie Bimini Sprayhood

1 stand up paddle board

Plasa de siguranta

WI-FI

Contact

Aveti intrebari? Nu ezitati sa ne contactati

Locatie

Telefon

Email

contact@vacantapeyacht.com

Program

Luni - Sambata 10:00 - 18:00

Solicita o rezervare

Cere
Oferta